Predstavljena komunikacijska rješenja 5G kvalitete

10.10.2018.

Ingram Micro, regionalni distributer Cambium Networks rješenja i predstavnici Cambiuma u Sofiji su organizirali partnersku konferenciju i po prvi puta do sada u jugoistočnoj Europi predstavili Cambium radiokomunikacijska rješenja za fiksni širokopojasni pristup u 5 GHz području za telekome, pružatelje usluga putem radijskih rješenja i tvrtke iz područja videonadzora. Predstavljene su dvije proizvodne linije, ePMP3000 i PMP450m Medusa. Platforma ePMP3000 bazirana je na 802.11ac wave2 4×4 enterprise WiFi čipsetu i MAC protokolu razvijenom u Cambiumu, a primarno je namijenjena za manje pružatelje internet usluga i projekte video nadzora. Jedna od ključnih značajki ePMP3000 i PMP450m Medusa je MU-MIMO tehnologija, koja omogućava istovremenu komunikacije s dva pretplatnička uređaja i agregirani kapacitet 700 Mbps.

Cambium Networks komunikacijska rješenja 5G kvalitete

Predstavljena je i platforma PMP450m koja radi u 14 x 14 konfiguraciji i sposobna je, uz masivnu downlink/uplink MU-MIMO tehniku komunicirati sa do 7 pretplatničkih uređaja te osigurati do 1,7 Gbps kapaciteta na pristupu. Za telekome to znači 5G razina usluge za širopojasni pristup, visoka razina kvalitete i pouzdanosti usluge za krajnje korisnike, a u projektima video nazdora višestruko veći kapacitet za povezivanje brojnih kamera visoke rezolucije i osiguravanje pouzdanosti veza. Najbliži primjer njene primjene je u Budimpešti gdje je preko 2.000 nadzornih kamera visoke razlučivosti povezanih Cambium Networks radijskim rješenjima.

PMP450m (cnMedusa) je rješenje u potpunosti razvijeno od stručnjaka Cambium Networksa, a bazirano je na FPGA (Field-programmable gate array) platformi odnosno na programirljivom logičkom sklopu koji omogućuje softversko programiranje i unaprijeđenje radijskih mogućnosti. U tom smislu Cambium Networks ima potpunu kontrolu nad svakim aspektom proizvoda i virtualno ga kroz vlastiti razvoj unaprijeđuje do razine koja višestruko nadilazi mogućnosti čipseta standardiziranih po WiFi specifikaciji. To čini cnMedusu puno kreativnijom platformom, iznad je standarda koja donosi 5G kapacitete, omogućuje višestruko više korisnika po baznoj stanici u odnosu na prethodne generacije, veću razinu pouzdanosti radijskih veza, bolju kontrolu signala, naprednije tehnike izbjegavanja smetnji i bolju zaštitu investicije.

Cambium Networks komunikacijska rješenja 5G kvalitete